Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2012 12:07 - Връщаме ли се към едно партийният модел ?
Автор: noshkov Категория: Политика   
Прочетен: 1172 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
              След десети ноември 1989г обявихме на света,че се възстановява многопартийната парламентарна система в България.Българската комунистическа партия наброяваше 800,000 .Бяха разрешени партиите. И те започнаха да никнат като гъби.В коалицията на СДС учавстваха два вида антикомунистически формации.Едните старите традиционни  български партии-РДП,ДП,БСДП,БЗНС-Никола Петков,които много бързо се възстановиха и започнаха антикомунистическата агитация.И другата част на СДС към които принадлежаха профсъюзите и новоучредените партии. Независимо от това,че народното недоволство от управлението на комунистите беше много голямо, политиката на тази партия беше насочена,не към протестиращите и крякащите по площадите,а към тези от които най-много се страхуваше.Те бяха представителите на тези партии,които след девети септември поеха антикомунистическият курс и предупредиха българският народ, към каква пропаст ще попадне България.Те сега се върнаха на политическият терен и застанаха срещу старият си враг, от който имат многобройни смъртоносни рани ,които не са забравени и до днес.Но за да не бъда голословен нека си спомним и напомним ,най-вече за по младото поколение политици ,какво имам предвид.
               В опозиционият блок ,който бива забранен от БКП през 1947 г.влизат БЗНС-/О/ с гл.секретар Никола Петков БРСДП :Демократическа партия :РДП.
             Същите тези партии и техните последователи стават част от антикомунистическа коалиция след десети ноември и те са тези които са най-голямата опасност за комунистите.Защо?Защото те са най-пострадалите от диктатурата на комунизма.Освен това тези партии, имат история и лидери, които са управлявали тази страна.Тази история и тези лидери не трябва да имат гласност и тяхната борба трябва да бъде забравена.И това се прави усилено и съзнателно със създаването на нови партии,които нямат история идеология и борба.Но нека да си зададем въпроса нима сегашният многоброен политически елит е на нивото на лидерите на тези стари традиционни партии ?Хайде кажете ми тогава имаме ли днес лидери на нивото на радикалдемократа професор Генов,който е съден от комунистите и хвърлен в затвора,на нивото на демократа Никола Мушанов,който през май 1951г.е арестуван и убит от Държавна сигурност, на нивото на друг социалдемократа  Коста Лулчев осъден 1948г. на строг  тъмничен затвор 15г. заедно с още други седем депутати от БСДП ,а кой е този днес, който ще има смелоста да се сравни с Никола Петков, увиснал на бесилото  за свободата на своята Родина.А за последователите на тези мъченици, борещи се за свободна демократична и многопартийна държава, днес случайно ли не се говори.Отстранена ли е най-главната опасност за комунистите, и те могат ли да бъдат спокойни,че са си свършили добре работата ,като са елеменирали главните си противници, и са използвали метода на партийното строителство за потапяне в мъгла и забвение главният си враг.Ако това е така какво следва от тук нататък?От времето когато бяхме под властта на една партия, ще преминем във времето на властта, с две партии, но с еднакъв произход ,които ще се сменят във властта като Медведев и Путин.А при нас ще е ГЕРБ и БСП.Но ще видим този наш избирател каква присъда пак ще ни отсъди през следващите избори.



Гласувай:
0



1. socialismus - Питане: Кое е общото между БСП и ГЕРБ?
18.03.2012 12:41
Да не би това, че и двете не екзекутират нарочените като комунисти по улиците? Всъщност ГЕРБ си е дясна демократична формация. А БКП мисля, че е една шепа хора, които са дори извън парламента.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: noshkov
Категория: Политика
Прочетен: 322500
Постинги: 182
Коментари: 161
Гласове: 258
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930