Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2013 14:11 - Кой е врагът на комуниста?
Автор: noshkov Категория: Политика   
Прочетен: 671 Коментари: 0 Гласове:
0



                       

          За бившите комунисти,които се прекръстиха за един ден в социалисти,за да избягат от престъпното си минало, се смята,че техният враг и политически противник ,е човекът политик, представящ се за десен.но в днешната политическа панорама в която се нароиха толкова много партии,които в голямата си част са отломки на някогашната БКП,е много трудно да се определи противника и врагът на БСП,защото ако посочим някоя партия за такава,има опасност да се натъкнем на факта,че ръководното тяло на тази партия ,в голямата си част са бивши членове на БКП!Тогава ,за да си имаме ясна представа кой е врагът на комуниста ,редно е да се запознаем с историята на установяването на еднопартийната комунистическа диктатура и ликвидирането на многопартийната парламентарна система в България!

           Кой е врагът на комуниста на 15 Май 1950 г. се вижда от една Справка на Дирекцията на държавна сигурност,”за вражеските групировки в страната”

          В нея се казва:”В момента у нас съществуват следните вражески политически организации и групировки”:

          1.БЗНС /НП/-това е разтуреният през 1947 г. опозиционен Земеделски съюз.Това бяха предимно представители на селската кулашка буржоазия и част от средните селяни,както и част от буржоазната интелигенция и болшинството от засегнатите от народната власт в градовете.

          По време на своето съществуване БЗНС/НП/ разви извънредно активна организационна и агитационна дейност против властта на ОФ.

           След като беше разтурен съюзът,болшинството от неговите членове външно се примириха и не дават временно прояви.Обаче почти всички са годни за активна вражеска дейност.Понастоящем по линия на никола –петковистите ние правим редица разработки от които на нелегални групи,готвещи се да отпочнат активна вражеска борба срещу властта на ОФ.

        Наред с това се води една разработка на лица,свързани със задгранична геметовска централа в Турция,която има за задача да създава организации и шпионска мрежа в южната половина на страната.

          2.БРСДП/о/-това е бившата опозиционна социалдемократична партия на Коста Лулчев и Григор Чешмеджиев.По време на своето съществуване заедно с никола-петковистите опозиционери лулчевистите развиха активна вражеска дейност срещу народната власт.В момента по линия,бившите лулчевисти се водят няколко разработки и отчетни наблюдения,обаче не е зафиксирана от нашите органи активна вражеска дейност,каквато се развива от никола-петковистите.

          3.Демократическата партия.След 9 септември1944г.в страната се възстанови Демократическата партия,която обединява най-крупната и реакционна едра буржоазия.По време на своето съществуване демократите развиха много злостна агитационна работа против ОФ главно чрез вестник „ЗНАМЕ”

           4.Радикалната партия.За сега радикалите не дават никаква проява на живот като организирана маса.За някои техни ръководители се водят отчетни наблюдения от ДС.

           5.Бившият Народен съюз „ЗВЕНО”.Той прекрати своето съществуване в началото на 1949г.,като се саморазтури и се вля в ОФ.

          6.Бившите фашистки организации на легиона,ратници,цанковисти,отецпаисиевци и др. представляват един от най-активните контингенти на врага и в настоящият момент.Тези организации бяха разтурени и основната част от техният ръководен кадър беше ликвидиран и реприсиран по различен начин.

         7.Едни от най-злостните врагове на ОФ са всички категории бивши уволнени офицери,бивши полицаи,царедворци,търговци, адвокати ,висши чиновници.

         8.Врагове са:Анархистите,анархокомунистите и ферсистите.Болшенството от анархокомунистите се намират в ТВО.

          9.Троцкистите и Трайчо-костовистите.С тях отсега нататък ще се започне сериозна работа на ДС.

          10.Една от най-вражеската сила в нашата страна е тази на духовенството.

             Православната църква понастоящем  у нас разполага с 3000 души свещеници и монаси,които в болшинството си са крайно враждебно настроени срещу народната власт.

             Църквата разполага с 2 850 църкви  в страната и 103 манастира.Всички те служат за разпространение на реакционна ,буржоазна и религиозна идеология.

            По-нататък в Справката се нападат малцинствата в нашата страна:турци,цигани македонци и др.

            От Справката добиваме представа за социалнополитическата база на съпротивата срещу еднопартийният комунистически режим в България.

            По социален състав участниците в съпротивата до края на 1947 г. са 45% селяни,а към края на 1951 г. достигат до 70 % в това число и горянските чети.

            Нека всеки за себе си да направи свои изводи и поуки от тази справка и да се ориентира в днешната политическа мътилка, живи ли са наследниците на убийците на Никола Петков и на хилядите репресирани невинни граждани.Живи ли са ,езикът им, идеите им, и отношението им към политическият враг,и към своя народ,на който управляват парите в продължение на 60 години вече!За мен тяхната разрушителна дейност против парламентаризма и демокрацията е вече факт,защото горепосочените главни врагове в справката са омаломощени и обезвредени, без да има нужда да бъдат въдворявани в Белене!Но докога ще е така ,бъдещето ще покаже,дали сме народ годен за демократично управление?

 

      

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: noshkov
Категория: Политика
Прочетен: 322658
Постинги: 182
Коментари: 161
Гласове: 258
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930