Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2015 10:35 - На кого е нужен новият заем?
Автор: noshkov Категория: Политика   
Прочетен: 1069 Коментари: 3 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                    

    Когато една фирма или една държава обеднее,тя се нуждае от помощ и се принуждава да търси такава със заем !Днес нашият случай е точно такъв и доколкото разбирам страните които спорят за този нов заем не спорят толкова за нуждата от новият заем ,а спорят за това къде ще отидат парите от този заем?Аз също искам да знам след като и моите внуци ще го изплащат този заем ,на кого ще ми отидат парите ,и заради кого ще си увелича аз дълговете !Но нека да си кажа първо аз на кого бих искал да се даде заем,за да се изтегли потъналата каруца от калта?Ако съдим по изказването на Бойко Борисов тези пари трябва да се дадат на селянина, който ще увеличи силата си, и ще извади каруцата от батака!На кой селянин да ги дадем на семейният частен ,  фермер или на арендатора?Но защо аз в дебата за този заем не чувам никой да споменава нищо за някакви си селяни,които са изчезващ вид население според последните статистики!Още повече ме тревожат коментарите ,че дори и за градски дребни бизнесмени не се говори,въпреки това ,че градски партии ни управляват!И така загадка остава въпроса къде ще отидат най-големият дял от заема?Твърди се ,че ще се покрият задълженията по стари заеми ,и това е необходимо ,за да не фалира държавата!А аз наивника си мислех,че вече отдавна сме фалирала държава, а те ми внушават ,че сега ако не вземем нов заем ще фалираме!

       В една нормална пазарна икономика ,пари на заем се дава на този който е материално способен да ги върне.А този субект е същият, който дърпа напред в икономическото си развитие своята фирма и държавата!Ако аз бъда убеден,че моите пари ще отидат при този който ще ни направи богати, аз бих се съгласил не 16 а 20 млрд да ги дадем ,но ще съм сигурен ,че след време те ще се умножат и ще донесат приходи на държавата в двоен размер! 




Гласувай:
1



1. podvodni - Пич, преди 2 месеца (декември 2014) ...
24.02.2015 11:39
Пич, преди 2 месеца (декември 2014) НС прие закона за държавният бюджет за 2015 г. Тогава от МС, и по-точно от МФ, нямаше и дума за необходимостта от заем, и то в такива размери. Нима когато изготвяха бюджетната рамка не са знаели какво има да се плаща през тази година,, и то при положение, че през ноември се изтегли супер-краткосрочен заем от 4 милиарда лева за справяне с кризата КТБ?
Изведнъж, два месеца по-късно - леле майко, зле сме и трябват кинти, щото инак загиваме!
Аре малко мисъл върху ситуациуята и спомен от минали събития!
цитирай
2. noshkov - Съгласен съм с коментара
24.02.2015 15:43
Не може в един бюджет на държавата да не се знае разходите колко ще са през тази година и те да залегнат в бюджетната рамка,но управляващите твърдят,че заема е за следващите три години напред!Иди ги разбери!
цитирай
3. podvodni - Тази година ще трябва да се погасят ...
24.02.2015 16:45
Тази година ще трябва да се погасят само вноски за около 3 милиарда евро в това число и заема за КТБ. Следващата година нямаме погасителни вноскиосвен лихвите по дългосрочни заеми, но те влизат в бюджетната рамка.
Т.е. остават едни 5 миларда евро които не е ясно (напротив, ясно е) за какво ще отидат.
1. една ччаст отиват за комисионни на банките консултантки
2. друга част се депозират в същите банки като влог и на по-малка лихва
Т.е. тези банки са пред фалит и държавата ги стабилизира за сметка на населението . Депозитите и комисионите ще бъдат хакнати в централите им.
3.с останалата част се закупуват част от дълговите книжа на САЩ от които се освободиха Русия и Китай миналият месец. А въз основа на тях ще изтегляме нови заеми за закопуване на оръжие от САЩ и превъоръжаване на армията ни и издръжка на натовските (америкнаски) бази в България по плана на НАТО 20-20.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: noshkov
Категория: Политика
Прочетен: 320136
Постинги: 182
Коментари: 161
Гласове: 258
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031